God, Bedre, Bedst – Sådan Vurderer Du Ting Indenfor Luksusvarer

Tøj

Når det kommer til luksusvarer, er det vigtigt at kunne vurdere tingene set i forhold til hinanden. Der er mange facetter og underkategorier af luksusvarer, så det er ikke umiddelbart lige til at sammenligne. Du forstår sikkert vigtigheden af at kunne kategorisere ting indenfore luksuvarer under god, bedre og bedst – måske gør du det allerede? Vi mennesker har en indbygget evne til at vurdere og klassificere, det er bare ikke altid vi selv forstår hvordan det foregår.

Sådan Ved Du Når Ting Indenfor Luksuvarer er Gode

Det er vigtigt at forstå med sig selv, hvornår noget er ”godt”. Godt betyder for mange, at det er ”godt nok”, altså et acceptabelt niveau hvor man er okay med at fortsætte. Det er generelt vigtigt at forstå, at denne skala med god, bedre og bedst i høj grad er subjektiv – det er en skala, der afhænger af dig og dine præferencer. Hvornår dømmer du ting indenfor luksuvarer som ”godt nok” – hvilke faktorer spiller ind? Det kan være nemmere at definere denne kategori ved at kigge på de ting, der ikke er gode nok – hvornår er noget indenfor luksuvarer fuldstændigt ubrugeligt?

Vi mennesker har en enormt stærkt følelse af empati, og kan sætte os ind i hvordan andre har det. Forestil dig, at du præsenterer den ting du vurderer, til en anden der går op i luksusvarer – hvordan reagerer de? Hvis du giver nogen en gave, stiger spændingen mens de pakker den op – og når du ser  deres ansigtsudtryk efter de har fundet ud af hvad gaven var, ved du med det samme hvor glade de var for den. Selvom vurderingen er subjektiv, deler vi ofte præferencer med venner og bekendte, og det kan være lettere at forestille os hvordan de ville vurdere noget indenfor luksusvarer end selv at gøre det.

Sådan Ved Du Når Ting Indenfor Luksusvarer er Bedre

For at kunne vurdere hvad der er bedre, skal du først have en god idé om hvad der er godt. Denne skala har ikke nemme tjekbokse for, hvornår noget hører til i en kategori – alt har en relativ kvalitet i forhold til noget andet. Hvis der ikke fandtes gode ting indenfor luksuvarer, så ville der heller ikke være noget der var bedre – så ville det ”bedre” være det gode. Nogen vil sige, at man kan købe PH Lamper, men det er din opgave at vurdere hvordan det hænger sammen med god, bedre, bedst skalaen.

Sidst, men ikke mindst: Sådan Ved Du Når Ting Indenfor Luksusvarer er Bedst

Kategorien ”bedst” er ofte den mest misbrugte, da vi er hurtige til at bruge ordet ”bedst” om ting, som vi er oppe at køre over. Det er vigtigt at tage et par dybe åndedrag før vi vurderer noget indenfor luksusvarer som ”bedst”, da det virkelig kræver noget overvejelse. Hvis vi overbeviser os selv om at noget er bedst, har vi det med at give anbefalinger på baggrund af det: ”du skal klæde dig i et Hugo Boss Jakkesæt”. Det er vigtigt at gå kritisk til værks, og være meget påpasselig med at lægge noget i ”bedst”-kategorien før vi er helt sikre.