Kom på eventyr med Bear Grylls

Overlevelsestur

Bear Grylls er efterhånden blevet et verdenskendt ikon, som er beundret af de fleste. Hans altid positive og informative måde at være på har inspireret millioner af mennesker verden over, der har set hans vilde eskapader i skærmen. Om han så bliver dumpet midt i en ørken, en regnskov eller på Antarktis, så er man aldrig i tvivl om, at han nok skal klare den. Det får folk til at fare ud i naturen på deres egne små eventyr som aldrig før. Måske er det også noget, du har overvejet?

Bear Grylls har brugt sin omfattende viden om grej og overlevelse til at designe noget af det bedste overlevelsesudstyr, der findes. Samarbejdet er foregået sammen med Gerber, og det har resulteret i et væld af uundværlige remedier til personen, der elsker grej eller bare vil have det bedste af det bedste. Herunder vil der komme en lille guide til dig, der har lyst til at prøve kræfter med den fantastiske natur, der er rundt om i verden. Guiden vil inkludere gode generelle råd, men også hvilket grej, der mere specifikt egner sig til naturens barske udfordringer.

Først og fremmest er det essentielt at starte let. Derfor er det en god idé at tage på tur tæt på befolkede områder, så du kan finde hjælp, hvis uheldet skulle være ude. Derudover har en rejsemakker også mange fordele med sig. Du har en at tale med, som kan gøre turen væsentlig mere hyggelig. Der er desuden en at dele opgaverne med, når i skal slå lejr eller pakke sammen igen. Til sidst kan personen gå efter hjælp, hvis der skulle ske noget.

Hvilket grej skal du have med ud i naturen?

Når du skal ud på nye eventyr, er det vigtigt at have det rigtige grej. Alle der har prøvet at sove ude i det fri, ved hvor koldt det kan blive, når nattens mulm og mørke begynder at indtræde. De ved også, hvor meget et bål eller lille ildsted hjælper. Ilden giver både varme og lys, hvilket er meget energigivende. Men der kan også tilberedes mad over ilden, hvilket er en luksus ude i den barske natur. Derfor er en bålstarter eller lignende en rigtig god ide at pakke som noget af det første, før man skal ud på sin tur i det fri.

Dernæst er der selvfølgelig en risiko for komme til skade på den ene eller anden måde. Derfor burde et survival kit være en fast bestanddel af dit grej. Her er der alt, man kan forestille sig til alle tænkelige situationer. Heriblandt sav, spejl, snor, en minilygte og en lille bog med gode råd.   Der er selvfølgelig en masse andre ting, der kan være vigtige at have med, såsom et kompas, lommelygte eller kniv.

Alle disse ovenstående ting vil give dig en god idé om, hvad en overlevelsestur vil kræve. Det er dog rimelig generelt, og derfor er det vigtigt, at du undersøger dine behov mere specifikt til netop din tur. Det ovenstående er bare nogle gode generelle råd til nybegynderen, der gerne vil prøve kræfter med moderjord. Senere kan du altid øge dine udfordringer, som du bliver mere erfaren og ved, hvad det handler om.