Sådan Spiller Mode og en Minimalistisk Livsstil Sammen

Modetøj

Når vi siger at vi ejer noget, betyder det i virkeligheden at nogle ting ejer os. Hvis du har et hus, som du selvfølgelig har brugt en anseelig mængde penge på, føler du dig også forpligtet til at bo i det – det betyder, at du er mindre tilbøjelig til at flytte et andet sted hen, eller tage ud at rejse. Den dyre computer du har købt skal ikke være spildt, så derfor bruger du tid på at spille computerspil selvom noget andet måske kunne være mere spændende. Jo flere ting vi har i vores liv, jo mindre frihed har vi. Det at skrabe så mange ting til sig som muligt, er en folkesygdom i den vestlige verden.

Den minimalistiske livsstil er på vej frem i hele verden, og specielt i vesten er der stor fokus på den. Det at skære ned på de materielle goder går imod det kapitalistiske verdenssyn, som ellers gennemsyrer den vestlige verden. Virksomhederne der lever af at sælge ting, som folk reelt ikke har brug for, er selvfølgeligt ikke specielt imponerede over konceptet – men de mennesker der adopterer minimalismen melder stærkt tilbage, at de lever et lykkeligere liv.

Hvordan minimalismen og mode spiller sammen, er et godt spørgsmål. For nogle virker det umuligt at leve en minimalistisk livsstil, hvis de samtidig ønsker at have mode i deres liv. Man kan finde mange lækre kjoler fra gestuz, men kan man nu også det hvis man gerne vil være minimalist? Der er selvfølgelig intet der er umuligt, men det er ikke ligefrem intuitivt at kombinere mode og minimalisme. Der er udfordringer forbundet med ethvert valg a livsstil, men specielt minimalismen kan være svær i opstartsperioden når man skal vænne sig til at skære ens materielle ejendele ned til et absolut minimum.

Hvad gør du, når bekendte fortæller dig at du skal overveje at købe tøj fra Wood Wood? At være minimalist er et valg, der betyder du også må træffe en masse fravalg – det gælder også når det kommer til mode. Du vil møde modstand hos venner, familie og bekendte når du kaster dig ud i en minimalistisk livsstil, fordi det er fremmed for dem. Vi er bange for det vi ikke forstår, og vi bryder os ikke om når folk, vi føler vi kender, pludseligt forandrer sig i større grad.

Når du først fanger filisofien bag minimalismen, og vænner dig til det nye liv med færre ting, vil du opleve en helt enorm følelse af frihed. Det er svært at forklare hvordan det føles, at blive sat fri fra det materilistiske helvede de fleste mennesker bevæger sig rundt i til daglig. Husk at du ikke behøver at droppe mode fra dit liv – du skal blot være meget opmærksom på, ikke at overdrive. Der er forskellige grader af minimalisme, og du behøver ikke blive helt ekstrem – men prøv at kør de helt ud først, og tilføj så først flere ting i dit liv igen når du har oplevet hvordan det føles at have næsten ingenting. Når man først har oplevet et minimalistisk liv, har man ikke lyst til at vænne tilbage.