Styrketræning for kvinder

Grundlæggende skal kvinder styrketræning på præcis samme måde som mænd. Der er selvfølgelig undtagelser i forbindelse med f.eks graviditet, men derudover så vil kvinder kunne træne ligesom mænd. Mænd og kvinder er rigtigt nok forskellige, hvor kvinder ofte er bredere om bagdelen og måske ønsker mindre fyldige lår. Mange kvinder har derfor også tendens til at træne mere underkrop end overkrop, men en måde hvorpå du kan skabe mere symmetri på, er ved at træne ryg og skuldre, så der kommer mere fylde på overkroppen. Lægger al fokus på at træne underkroppen vil det skabe asymmetri mellem over- og underkrop, og desværre er den øgede mængde træning for underkroppen heller ikke en garanti for at få mindre lår. Du kan ikke punkttabe dig på bestemte steder ved at træne en bestemt kropsdel. Sådan fungerer det desværre ikke.

Typiske fejl kvinder begår med styrketræning

  1. Resultaterne udebliver ofte for kvinder, da de træner med alt for lette vægte. Det skyldes at mange er bange for at svulme op og komme til at ligne en mand. Men lad os lige slå det fast en gang for alle; kvinder har slet ikke de homonelle forudsætninger for at komme til at ligne en mandlig bodybuilder. Ser du kvinder med meget store og maskuline muskler, har de enten trænet i mange år, eller (mere sandsynligt) fået tilført mere testosteron i kroppen, Det er fysisk umuligt at opbygge store maskuline muskler, da kvinder producerer meget lidt testosteron. Så der er ingen grund til at bekymre dig. Det er vigtigt for kvinder at styrketræne, så musklernes stimuleres. Det vil nemlig resultere i et øget hvilestofskifte og dermed en generel højere forbrænding.
  2. Mange kvinder glemmer at supplere med holdningskorrigerende øvelser. Disse øvelser får kroppen til at rette sig ud, så man ser mere elegant ud. En rank krop er smukkere end en sammensunket krop.

Typiske fejl mænd begår med styrketræning

  1. Mænd træner oftest al for meget overkrop og får lidt ben. Det er bare ikke særligt charmerende med tynde ben til en stor overkrop.
  2. Mange mener træner for meget bryst, skulder og biceps og glemmer ryggen. Det resulterer i en virkelig dårligt holdning med runde skuldre. Så husk ryggen!
  3. Ligesom med kvinder, så glemmer de fleste mænd også holdningskorrigerende øvelser. Disse vil kunne skabe mere harmoni og balance mens det retter kroppen ud..

Den største motivationsfaktor

Ikke nok med at styrketræning toner din krop, så gør styrketræning det også lettere at holde vægten. Grundet den større muskelmasse, vil hvilestoftskiftet også øges, og det betyder, at du forbrænder flere kalorier -s elv når du sidder stille i sofaen.

Bedste træningsstrategi til kvinder

Ønsker du at forbrænde fedt og tone din krop, er den bedste strategi at lave funktionel træning suppleret med konditionstræning. Funktionel træning giver en gennemsnitlig højere puls unde træning, og der forbrændes dermed flere kalorier. Funktionel træning giver også de mest harmoniske muskler. Husk at supplere med en sund kost og holdningskorrigerende øvelser.

Den bedste træningsform til pæreformede kvinder

Hvis du er pæreformet kan du skabe større symmetri ved at træne overkroppen mest. Det vil også få din bagdel til at syne mindre. Derudover er det vigtigt at lave konditionstræning og passe på kosten, så du forbrænder så mange kalorier som muligt – ellers er det næsten umuligt at slippe af med de genstridige fedtdepoter.

Den bedste træningsform til kvinder med æbleform

Hvis du er æbleformet og ønsker at få en slankere talje, skal du træne ben og masser af core træning, så taljen strammes op. Det vil skabe større symmetri og harmoni i kroppen, men hvis du ønsker mere talje, er du også nødt til at smide noget fedt. Derfor skal hele kroppen selvfølgelig også trænes og suppler gerne med cardio og sund kost.